Dupa ce l-am scapat pe jos, ecranul laptop-ului nu mai functioneaza


Dupa caderea laptop-ului, deteriorarea fizica a display-ului sau a altor componente poate duce la defectiunea afisajului. Pentru a determina cauza nefunctionarii display-ului, trebuie sa inspectati laptop-ul.
Daca daunele sunt minime, este posibil sa-l puteti repara singur, dar daca daunele sunt mai serioase, apelati la un profesionist.

Inspectati laptop-ul - Oprit
Uitati-va la display pentru eventuale fisuri sau zone deteriorate. Daca display-ul prezinta semne de deteriorare exterioara, duceti computerul la un service sau daca va pricepeti, cumparati un display si schimbati-l dvs., daca stiti sigur ca doar display-ul a avut de suferit in urma cazaturii.

Inspectati laptop-ul - Pornit
Observati ce se intampla cu display-ul cand laptop-ul este in functiune. Este posibil sa nu vedeti niciun afisaj sau puteti vedea pe ecran o imagine slaba sau o imagine inclinata. Daca nu vedeti nimic pe ecran, testati computerul conectandu-l la un monitor extern. Daca afisajul de pe monitorul extern functioneaza perfect, problema se afla in afisarea laptop-ului. Daca nu puteti vedea nimic nici pe ecranul extern, cauza principala a problemei este mai profunda decat afisajul si va recomandam sa apelati la un profesionist.

Probleme cu invertororul display-ului
Daca vedeti o imagine slaba pe ecranul laptop-ului sau daca imaginea de pe ecran nu ramane, problema este invertorul sau iluminarea de fundal deteriorata. Daca este posibil, incercati sa reglati nivelul de luminozitate al ecranului, asa puteti exclude varianta ca iluminarea de fundal este deteriorata, daca nu este aceasta problema, ramane varianta invertorului. In acest caz, trebuie sa contactati un profesionist sau producatorul pentru a va repara laptopul.

Daune la placa de baza
Daca placa de baza a fost deteriorata cand ati scapat laptop-ul pe jos, este posibil sa nu vedeti nimic pe ecran cand acesta este pornit sau cand conectati laptop-ul la un monitor extern. Cand placa de baza este deteriorata, puteti vedea, de asemenea, ca un ecran alb sau colorat, linii sau pete pe ecran, sau alte imagini care nu au sens. Inlocuirea placii de baza este o sarcina pe care ar trebui sa o lasati in mainile unui profesionist, desi schimbarea placii de baza a unui laptop, v-ar putea costa mai mult decat achizitionarea un laptop nou, acestea fiind spuse, va recomandam sa aveti multa grija cand folositi un laptop, este posibil ca o mica greseala sa va coste foarte mult.


Bafta!