Cum pot sa prelungesc durata de utilizare a bateriei


- In general, bateriile noi se livreaza partial incarcate.

- Performantele ridicate(durata de viata si capacitatea in timp) a unei baterii noi sunt date de incarcarea si descarcarea corecta, efectuarea de cicluri complete de incarcare si descarcare.
- La prima utilizare incarcati bateria complet, deconectati alimentarea si utilizati laptopul pana bateria sa descarcat, cel mai fregvent software-ul va atentioneaza ca bateria s-a descarcat, gradul de incarcare-descarcare este prestabilit de catre producator.
Daca observati ca bateria NU se incarca in parametrii normali scoateti-o din laptop, si efectuati din nou procesul(acest proces de incarcare/descarcare este recomandat de cca. 2,3 ori la prima utilizare). Recomandam lunar cel putin un ciclu de incarcare, descarcare.
- NU tineti laptopul pe modulul/starea SLEEP, aceasta stare duce la consumul de cicluri.
Recomandam modulul/starea Hybernate sau inchiderea totala Shut Down.
- NU expuneti la temperaturi, umiditate ridicate acumulatorul, expunerea poate scurta durata de viata.
- Temperatura optima de utilizare a laptopului este intre 22-25 grade C.
- Daca NU utilizati laptopul o perioada mai indelungata de timp recomandam sa incarcati bateria, sa o scoateti din laptop si sa o depozitati intr-o punga antistatica, intr-un loc ferit de umezeala si intunecos, 20ᵒC temperatura optima de depozitare.
- La echipamentele din generatiile mai noi, scoaterea bateriei este foarte dificil.
Daca NU utilizati echipamentul o perioada indelungata de timp este recomantat ca inainte de depozitare sa incarcati bateria peste 50%.
Daca echipamentul NU a fost utilizat o perioada de timp, cca. 30 de zile, recomandam sa lasati la incarcat bateria cca. 12 ore si dupa aceea sa utilizati echipamentul.