5 motive pentru care dimensiunea bateriei laptopului contează


Producătorii vorbesc de obicei despre capacitate, dar cum rămâne cu dimensiunea bateriei?

Producătorii tind să promoveze durata de viață a bateriei, dar și dimensiunea bateriei contează. Durata de viață a bateriei este o estimare. Nu-ți spune exact ceea ce urmează să primești.

Dimensiunea bateriei este o măsurătoare mai precisă și vă ajută să determinați mult mai multe despre laptopul dvs.

1. Dimensiunea ajută la determinarea eficienței energetice

Există mai multe modalități de a face ca bateria unui laptop să durează peste zece ore. O abordare este să înghesuiți cât mai multe module de baterie în interiorul unui laptop, cât poate să țină. Altul este să vezi cât de mult poți face ca o baterie mai mică să reziste.

Un laptop cu o baterie de 40W folosește mai puțin de 4W pe oră pentru a rezista peste zece ore. Pe de altă parte, un laptop cu o baterie de 80W poate dura peste zece ore, chiar dacă consumă 7W de putere.

Dacă vezi pe o cutie sau pe un site că un bateria unui laptop durează peste zece ore, asta nu îți spune câtă energie consumă. Dar dacă cunoașteți și dimensiunea bateriei laptopului, atunci puteți face calcule și puteți determina eficiența.

2. Dimensiunea bateriei afectează consumul de energie electrică

Având o baterie mai mică înseamnă că folosiți mai puțină energie electrică de fiecare dată când încărcați laptopul.

Pentru a vedea impactul asupra facturii de electricitate sau a bateriilor, poate fi necesar să convertiți acest număr în kW. De exemplu, un laptop cu o baterie mai mică poate avea un procesor mai puțin consumator de energie. Aceasta înseamnă că laptopul dvs. nu folosește doar mai puțină energie electrică pentru a încărca, ci folosește mai puțină electricitate pentru a funcționa.

3. Mai multe reîncărcări dintr-un power-bank

Exista totuși avantaje în a avea un laptop care solicită mai puțină presiune asupra unui acumulator extern. În zilele noastre, power-bankurile care pot alimenta laptopurile sunt ușor de găsit, la fel ca cele destinate telefoanelor și tabletelor. Dar bateria laptopului tău este mult mai mare decât cea a unui telefon și s-ar putea să descoperi că nici măcar nu poți încărca complet laptopul dacă are o baterie masivă.

Luați în considerare modul în care un power-bank de 100 W poate reîncărca un laptop cu o baterie de 50 W de aproape două ori, unul cu o baterie de 75 W de 1,5 ori și un laptop cu o baterie de 100 W o singură dată. Un laptop cu o baterie de 30 W se poate apropia de trei încărcări.

4. Mai multe reîncărcări dintr-un power-bank

Există avantaje în a avea o baterie mai mică, dar există un motiv pentru care multe laptop-uri vin cu altele mai mari.

Dacă scopul tău este să treci cât mai mult posibil între încărcări, o baterie mai mare ajută. La urma urmei, este mai ușor să obții o viață mai lungă a bateriei de la un laptop cu o baterie mare, indiferent de cât de eficientă energetic este laptopul tau. În plus, dacă știți că aveți o baterie mare și că puteți accelera procesorul sau utilizați alte metode de economisire a energiei, este posibil să obțineți mai mult decât durata de viață a bateriei anunțată din dispozitiv.

5. O baterie mai mare înseamnă mai multă putere

Dacă doriți un laptop care să poată juca cele mai recente jocuri sau să vizionati cat mai multe videoclipuri, probabil că doriți unul cu o baterie mai mare. Sigur, dimensiunea bateriei nu vă spune câtă putere are un laptop. Pentru asta sunt celelalte specificații. Dar dacă comparați diferite modele, este posibil să observați o corelație între puterea de procesare și capacitatea bateriei. O baterie mai mare poate suporta un consum mare de energie mai mult decât o baterie mică, suficient de lungă pentru a face un computer puternic viabil ca unul portabil.