4 motive pentru care tastatura laptopului tău nu mai funcționează


În timp, este foarte posibil ca tastatura ta să nu mai funcționeze la fel de bine ca înainte sau, să nu mai funcționeze deloc. În articolul ce urmează am ales să vorbesc despre 4 motive pentru care tastatura laptopului nu mai funcționează și câteva posibilități pentru a-i prelungi durata de viață… dacă nu este prea târziu.

1. Driverele tastaturii de laptop

Dacă tastatura laptopului nu funcționează, primul pas ar fi actualizarea driverului.

1.       Faceți clic pe butonul Start și căutați Managerul de dispozitive;

2.       Căutați în lista de dispozitive până când găsiți “Tastaturi”, apoi extindeți lista;

3.       Faceți clic dreapta pe dispozitivul dvs. cu tastatură;

4.       Selectați Proprietăți > Driver;

5.       Faceți clic pe „Actualizați driverul” și așteptați ca Windowsul să scaneze pentru un driver nou sau actualizat.

Dacă Windowsul găsește un driver potrivit pentru hardware-ul dvs., îl va instala. Testați tastatura, intrucat acum ar trebui să funcționeze!

2. Curăță tastatura

Curățarea tastaturii este un proces mai dificil de făcut pe un laptop, întrucât acestea se sparg mai ușor decât unele normale. De asemenea, dacă încercați să îndepărtați murdăria scuturând laptopul sau tastatura acestuia, puteți provoca mai multe daune. Riscați să deteriorați întreg laptopul dacă încercați să-l scuturați pentru a îndepărta murdăria. O modalitate simplă de a încerca să curățați o tastatură este aceasta:

1. Opriți laptopul;

2. Întoarceți laptopul cu susul în jos, cu ecranul deschis;

3. Dați ușor cu mâna peste taste, în timp ce scuturați încet laptopul;

4. Nu utilizați mai multă presiune decât ați face atunci când tastați.

Dacă există murdărie blocată între taste și nu o puteți îndepărta, v-ar ajuta o cutie de aer comprimat sau un chit pentru curățare, dar riscați să împingeți murdăria sau resturile mai adânc. Curățarea nu poate repara defecțiunile sau deteriorarea fizică a tastaturii, dar poate ajuta dacă doar câteva taste s-au blocat din cauza resturilor care cad între ele.

3. O tastă sau două nu mai funcționează 

Dacă aveți o problemă cu o anumită tastă care nu funcționează, aceasta ar putea fi de fapt din cauza setărilor dvs. de limbă. Acest lucru se intampla mai frecvent decât ați crede și dacă v-ati asigurat ca problema nu este una fizică a tastaturii, setarile de limba poate reprezenta problema.

Pentru a verifica ce tastă este, deschideți un document și apăsați tastele cu care aveți dificultăți. Când tastați, dacă este simbolul greșit, problema este aproape sigur legată de setările de limbă.

Tarile utilizează diferite dispoziții de tastatură, astfel încât tastatura dvs. poate produce caractere greșite sau să nu genereze caractere deloc dacă tastatura este setată să folosească setările de regiune sau limbă greșite.

Cum să reconfigurați setările regionale sau ale tastaturii pe Windows 10

1.      Apăsați Windows + I;

2.      Selectați Ora și limba > Regiune și limbă;

3.      Faceți clic pe Adăugați o limbă;

4.      Alegeți opțiunea corectă pentru tastatură;

5.      Dacă o tastă de la tastatură nu funcționează, încercați să schimbați setările de limbă;

6.      Faceți clic pe Următorul, apoi pe Instalare;

7.      Așteptați ca limba să fie instalată;

8.       În ecranul Regiune și limbă, utilizați meniul drop-down “Limbi” și selectați noua limbă.

Acum reveniți la documentul deschis și verificați din nou tastatura; Setările pentru tastatură și limbă sunt disponibile și în macOS și Linux.

4. Înlocuirea unei tastaturi defecte

Dacă tastatura dvs. este deteriorată și prezintă semne că a fost spartă, cu taste lipsă sau componente slăbite sau rupte, atunci este timpul să o înlocuiți. Puteți încerca să scoateți singur tastatura, există multe tutoriale pentru modele populare, dar fără instrumentele potrivite și o atingere delicată, riscați să faceți mai multe daune decât remediați.